Wybór stołu do restauracji hotelowej

Wybór stołu do restauracji hotelowej
baterie kuchenne złote
restauracje śrem i okolice

Aby lokal gastronomiczny jak najlepiej spełniał swoje funkcje, warto zadbać o odpowiednie wyposażenie. Najważniejszą rolę odgrywają stoły i krzesła. Oczywiście przy wyborze należy kierować się aranżacją wnętrza oraz typem lokalu, jednakże w przypadku mebli do hotelu będą one musiały być przede wszystkim funkcjonalne.

Rzadko spotyka się, aby hotel miał kilka restauracji, kawiarnię oraz bar. Zazwyczaj funkcję spełnia jedno pomieszczenie. W hotelowej restauracji zazwyczaj jada się zarówno śniadania, jak i obiady.

To także miejsce, gdzie odbywają się wykwintne kolacje oraz gdzie można przyjść i wypić kawę w ciągu dnia lub wieczorem drinka. Z tego powodu stoły powinny być funkcjonalne. Ponadto wybierając surowiec, z którego wykonany jest stół, trzeba zwracać uwagę, aby pasował on do różnych okoliczności.

Metalowy stół o nietypowym designie może sprawdzić się przy porannym śniadaniu, ale niekoniecznie przy wykwintnej kolacji. Zatem trzeba wybierać stoły klasyczne, aby były uniwersalne. Oprócz tego, czy stół ma być drewniany bądź metalowy, należy zdecydować jaką powinien mieć wielkość.

Istotne jest, aby nie był zbyt mały, aby można było zjeść przy nim obiad, ani zbyt duży, gdy gość zechce usiąść i wypić kawę. W przypadku kolacji dla kilkunastu osób, istotne jest aby zorganizować przestrzeń tak, aby wszyscy mogli usiąść przy jednym stole. Z tego względu, często wybiera się stoły kwadratowe, które można łączyć tworząc większe powierzchnie.

Jak widać wyposażenie restauracji hotelowej może być nie lada wyzwaniem.